tisdag 29 december 2009

J möter J

Hade en sit down med Johan igår. Efter senaste vändan i replokalen behövde vi sätta oss ner i lugn och ro och fundera på hur låtarna ska spelas egentligen.

Först gick lyssnade vi igenom AOT och bestämde oss för att det var en helt ok idé. Refrängen fungerar bra. Vi kommer spela in denna igen och vara mer noggranna. Som det är nu så är det stökiga, icke-dynamiska bröt-gitarrer och allmänt slarvigt spelat. Dock gillar vi grundkonceptet. Målet blir att spela in låten ordentligt tight med enbart bas och trummor för att sedan brodera med gitarrer i efterhand.

Efter detta jobbade vi vidare med Friends of Mine som vi gjorde en inledning på. Vi har nog rätt klart för oss hur resten av låten ska vara också.

Grunden för Planet Earth är förmodligen spikad redan.

Vi bestämde oss för att köra en soft version av Girls on Film. Det krävs bara att vi spelar in den lite mer tight. Tanken är att vi ska använda klick med denna.

Det sista vi gjorde var att spåna på en akustisk version av Careless Memories (inget inspelat). Det är lätt att göra denna låt i hårdrockstappning varför det blev så spännande med en softare akustisk variant där sången verkligen får stå i centrum.

Det här ser bra ut!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar