lördag 18 september 2010

Aj!

Johan fick just en stöt! (av välbehag skall sägas)

Seriöst..

... så har vi kommit på ett bra och mycket annorlunda arrangemang på Friends of mine. Våra mobiltelefoner är inblandade och slaskinspelningen gör vi via MOTU 828 mkIII, analogt in i en Macbook Pro för att sparas i GarageBand.

Allt går om man vill.

Smärta?

Johan har ont i sina fingertoppar efter att ha spelat gitarr i 5 minuter.

Jonas har ont i sitt huvud efter att Johan spelat gitarr i 5 minuter.

Anders har varit på Cirkus. Det var dåligt med apor. Tror jag.

Live!

Vi livebloggar från Kulturnatten; inspirationen flödar! Håll koll, så snart sladdarna är i synk är vi i rullande!

söndag 2 maj 2010

Night Boat-slask

Precis som Careless Memories, en snabb "viprovarliteolikaidéer"-variant. Ryckigt och otajt, men en början.

Celebert besök!



Vi hade besök av herr Kapten igår. Inte för att det blev särskilt mycket gjort, men kul var det! Och Jonas fick trumma lite. Det var nog bra för honom...

Kaptenens intryck kan läsas på http://erkapten.wordpress.com/2010/05/02/im-a-rocker-baby-im-a-rocker/ . Hela den bloggen är för övrigt värd att titta närmare på...

fredag 30 april 2010

Slasksnabbnedslängning:

Snabbt ihoprafsad idévariant av Careless Memories med ledsång. Bara så att ni får höra något av vad vi pysslat med...

onsdag 14 april 2010

Snart har ett halvår gått...

...och vi har inte så överdrivet mycket att visa för världen. Tror dock att våra barn/fruar/övrigt löst folk tycker att prioritetsordningen är som den ska.

Påskhelgen gav iallafall lite resultat - första på drygt en månad. Vi spikade upp en stor whiteboardtavla (gammalt musikeruttryck för bastrumskinnkartong) där vi plitade ner låtarna och dess (relativt goda) framfart. Vi har faktiskt fått en del gjort ändå!

Dessutom stötteochblötte vi fram riktigt bra arr på Night Boat och Careless Memories. Den senare blev inte alls som jag och Jonas hade tänkt oss när vi tänkte Akustisk Ballad i december, vilket definitivt inte är till låtens nackdel :-)

Har mer och mer börjar fundera på att anlita en annan trummis. Jag är liksom inte rätt man för jobbet. Jag tror att vi behöver någon som är mer "in the pocket" och inte så slarvig som jag. Dessutom skulle jag kunna koncentrera mig mer på mitt egentliga uppdrag - producentens. Har aldrig trott på att ha bandmedlemmar som producenter ändå; stor risk för intressekonflikt, liksom. Intresserade får gärna höra av sig. Vi bjuder på kaffe.

Nu ska jag iväg och puckla pist - om ni har tur lägger Anders upp någon slasksnutt av NB och/eller CM här tills vi återkommer!

onsdag 17 mars 2010

Segt...

Ja, jösses så segt...
Jobb, sjuka barn och logistikproblem i största och minsta allmänhet har satt käppar i DDP-hjulet. Tankeverksamheten tycks dock inte ha avtagit; och definitivt inte målsättningen att färdigställa detta snarligen!
Jag (som enl. uppdr.) ytterst ansvarig får helt enkelt ta på mig skulden och skaka liv i detta igen. Japp. Så får det bli.

torsdag 14 januari 2010

lördag 9 januari 2010

Rörliga bilder

">

Produktivt!

En bra dag i studion! Spelade in nya grunder på Anyone out there och Girls on film.

Det nya svarta är att spela med lurar och förstärkarsimulering. Kanske inte lika maffigt som ett par förstärkare som masserar ryggkotorna men 0% läck på trumspåren blir det i alla fall. MOTU 828 mk3 sköter sig utomordentligt när det handlar om att lägga upp hörlursmixar.

Hoppas på lite videoklipp och sånt jox från övriga berörda.